Vil det skje en stillingsendring mellom Dostum og Abdullah?
Publisert av Administrator den March 14 2016 21:31:23

Oversatt av: Rahimollah Jurmy                         Publisert: 14.03.16

 Afghanske myndighetet og amerikanske senatorer prøver å bytte administrerende direktør i Den islamske republikken Afghanistan.

Utvidet nyhet

Oversatt av: Rahimollah Jurmy                        Publisert: 14.03.16

 -  

Afghanske myndighetet og amerikanske senatorer prøver å bytte administrerende direktør i Den islamske republikken Afghanistan Abduulh Abtullah, med general Dostum som første visepresident i Afghanistan, skriver Kabul Post, en afghansk avis ifølge en kilde fra presidentpalasset i Afghanistan.

Samtidig med tilnærming av slutt på datoen for avtalen om den mellom Ashraf Ghani  og Abdullah Abdullah de amerikanske senatorer presser på Barak Obama til å slutte på den kritiske forholder i Afghanistan  og av denne grunnen har de etablert  kontakter med  lederne i  Samlingsregjeringen, skriver avisen.

Kildene  sier at amerikanske senatorer har under kontaktene tilba den Samlingsregjeringen å gi til general Dostum en del konsesjoner som eksempel,  Marshalls rang  og tilsette han som general kommandør for de tre sikkerhets stykker( hæren, politi og nasjonal sikkerhet)   og bli bort fra nå værende statusen sin  og ble byttet med Addullah abdullah som først vise president. 

Kilde: Kabulpost