Hjem Artikler Nyhetskategorier February 24 2018 11:33:44
Navigasjon
Hjem
Artikler
Nyhetskategorier
Kontakt oss
Søk
Artikler
Siste artikler
En «vakker syrisk da...
21. mars begynner de...
Dere er ikke glemt, ...
Taliban har henrette...
Taliban skar øyra av...
Iran truer afghanske flyktninger med fengsel
 Iran truer med å arrestere og fengsle afghanske flyktninger som bor i landet uten gyldig oppholdstillatelse, hvis de ikke forlater Iran frivillig.
De som blir arrestert, skal sendes til leirer som likner på et fengsel.
Betalte 15 000 dollar og ble løslatt
 En seniorkommandør i Taliban, Mulla Naqibullah, påstår at han ble løslatt fra et fengsel i Kabul etter at han betalte 15 000 US-dollar til en fangevokter, melder TV-kanalen Ariana, som kringkaster fra Kabul. Nå har han gjenforent seg med Talibanstyrkene i Helmand-provinsen sør i Afghanistan.
Eid, en tradisjonell høytid

Den 19. desember 2007 tilsvarer til første dagen til Eid ul-Adha. Dagen blir feiret av muslimer som en islamsk høytid over hele verden. Når Eid ul-Adha nærmer seg, gleder folk seg og venter på høytiden. Den kommer ikke på samme dag hvert år, og i år kommer Eid ti dager tidligere enn i fjor.

Folk er optimistiske
 I Afghanistan er de fleste av befolkningen nokså optimistiske om sin framtid. Et flertall støtter - slik den afghanske regjeringen gjør - at internasjonale styrker er til stede i landet, viser en meningsmåling, melder BBC.

Husk andre mennesker!

- Nå støtter DROP Raselas Diversity-skolen i Gutteye, Etiopia. Tomten som skolebygningen stod på, er blitt konfiskert av Etiopias regjering. Skolen trenger raskt økonomisk støtte til nybygg for å fortsette med å undervise barna som gikk på skolen, sier Shanoz Agnazarbecova ved Røde Kors Nordisk United World College (RKNUWC) i Flekke, Fjaler, Sogn og Fjordane.

På bildet: Shanoz Agnazarbecova

United World College, eit bidrag til ei fredelegare verd

Røde Kors Nordisk United World College (RKNUWC) i Fjaler har 200 elevar frå meir enn 80 land. Sidan starten i 1995 har skulen uteksaminert om lag 1 000 elevar.

Føremålet med skulen er å bidra til internasjonal forståing, solidaritet og samhandling mellom ulike kulturar. Den er eit døme på samarbeid på tvers av grenser, både geografiske, politiske og kulturelle. Skulen vil vere eit bidrag til ei fredelegare verd.

Afghanske kvinner utsatt for vold

Afghanske kvinner er utsatt for mye og forskjellig vold. Av alle kvinnene i landet som møter dårlig oppførsel, både hjemme og ute, prøver 99 % å holde volden hemmelig. Bare en prosent av dem melder at de har blitt utsatt for vold og dårlig oppførsel, sa en kilde i Kvinnedepartement i Afghanistan i anledning av den internasjonale dagen for å kjempe mot vold overfor kvinner, 25. november.


Ghazni blir hovedstad for islamsk sivilisasjon
 Ghazni, en provins i Sør-Afghanistan, anerkjennes som senter for den islamske sivilisasjon. Vedtaket ble gjort under den sjette sesjon av Islamic Educational, Scientific and Cultural Organization (ISESCO) i Libya, melder BBC.

Bilde:  Minareten i Ghazni, bygget av
sjah (konge) Bahram, i det 12.
århundre.
Opplevinga til ei ung norsk jente om Afghanistan
Afghanistan, et land som nå er krigsherja , var rett og slett  ikkje slik før krise åra ca. for 30 år sida. Landet har mange historiske steder som tiltrekker seg turistar frå heile verda, men spesielt frå Skandinavia som liggjar langt frå Afghanistan. Krigen gjorde til at turistar trekte seg tilbake og besøkte ikkje turistområdane meir.  
Før krigen var landet et sted med fred og hyggelige, opne personar. Det var et land der unge menneskjer, til og med unge jenter og turistar frå heile verda kunne reise til og ikkje komme ut for nokon ubehagelige stunder.
 

                                                          På Bildet: Berit Gjerland 
Persisk tv-kanal opprettes
 Om få måneder skal det opprettes en felles TV-kanal som skal kringkaste på persisk.
Kanalen skal finansieres av tre persisktalende land, Afghanistan, Iran og Tadsjikistan, melder BBC ifølge iranske kulturelle kilder.
Hovedkvarteret til kanalen skal være i Teheran, og den skal kringkaste tolv timer direkte sendinger og tolv timer med repriser.

Bildet:
Tolo journalist intervjuer afghansk kvinner.
Kadriya (9) fekk stor applaus
Kadriya på 9 år fekk stor applaus både av Bente Guro Møller, nasjonalkoordinator for kulturmangfaldsåret 2008, og publikum då ho dansa på Førdehuset 12. september.

På opningsmøtet fort kulturmangfaldsåret 2008 framførte Kadriya ein heilt tradisjonell dans frå landet sitt, kledd i nasjonaldrakta. Dette gjorde framføringa meir interessant.

På bilder: Kadriya 9 år.
Foto: R.Jurmy
Side 15 av 15 << < 12 13 14 15
Annonse