Hjem Artikler Nyhetskategorier February 24 2018 11:39:14
Navigasjon
Hjem
Artikler
Nyhetskategorier
Kontakt oss
Søk
Artikler
Siste artikler
En «vakker syrisk da...
21. mars begynner de...
Dere er ikke glemt, ...
Taliban har henrette...
Taliban skar øyra av...
Ny oppfinnelse fører til mindre unødvendige amputasjoner

Oversatt av: E. Jurmy                             Publisert:19.06.2016

En ny oppfinnelse av en afghansk lege har klart å minimere rehabiliteringsperioden av kompliserte brudd samt har apparatet unngått  100 talls unødvendige amputasjoner av politimenns lemmer.

-  Jeg fant opp apparatet i 2014. I dag er målet at oppfinnelsen skal bli registrert hos en internasjonal organisasjon, med navn (Sadati Afghan Faksjon Device) slik at også andre land kan ta i bruk apparatet for bruk på sine pasienter. Registreringsprosessen er allerede satt i gang, forteller legen.

- Dette apparatet er lettere i bruk samt er den mindre enn de som brukes per dags dato i utviklede land til behandling av kompliserte beinbrudd. Pasienter kan bli behandlet med det nye apparatet i løpet av 4½ måned. Dette er en funksjon som mangler i instrumenter som er i bruk i dag. 

- Den nye oppfinnelsen bruker vi  til behandling av pasientgrupper som har mistet håpet om behandlig andre steder. Det som er spesielt med dette apparatet er at vi kan behandle pasienten iløpet av en kortere tid, 4 ½ måned, dette er nesten 1 år kortere rehabiliteringstid enn de apparatene som brukes i dag, sier legen ved ortopedisk avdeling, Safiullah ved Politi sykehuset i Kabul.

Legen forteller videre at han har vært med på flere konferanser internasjonalt der han har fått sjansen til å legge fram sin nye teknologi og oppfinnelse. 

Politisoldater som er skadet i krig og eller av eksplosjoner mener at apparatet kan hindre dem i å få funksjonshemming for resten av livet. 

Under krigen blir det daglig drept og såret titals av politimenn i det krigsherjede landet Afghanistan. De er hver dag utsatt for eksplosjoner som kan gi dem varige skader, så dette er en god start på det som kan redde mange liv i fremtiden. 

For å lese hele artikkelen (på persisk) klikk her !

Annonse